dilluns, 28 de maig del 2012

Resultat de la prova d'esforç


Tal com ja va explicar l'Ernest, durant la prova d'esforç que va realitzar les sensacions no van ser molt bones, no tan per si es sentia més o menys en forma sinó pel fet que tota la maquinària que et posen l'emprenyava una mica.
Tot això va fer que a la meitat de la prova li haguessin de treure la màscara que comptabilitza tot allò relacionat amb el consum d'oxigen. Així que una vegada finalitzada la prova no vam poder utilitzar aquestes dades.
Per sort no només avaluaven aquest aspecte sinó que també tenien en compte l'acumulació de lactat, controlada per una petita punxada cada cert període de temps, d'on n'extreuen una mostra de sang.
Així doncs una vegada realitzada la prova vam poder tenir, almenys, una petita part d'informació que és de gran interès per saber quines són les característiques actuals de l'Ernest pel què fa a la capacitat física de la resistència. Observem quins són els seus llindars aeròbics i anaeròbics, I el què és més important, en quin moment de l'esforç sobrepassa cadascun d'aquests llindars. Per altra banda, com tota prova d'esforç, també vam poder comprovar que el seu cor es comporta correctament durant l'aplicació d'esforços màxims.
Altres informacions que haurien estat interessants són totes aquelles referents als consums d'oxigen, les freqüències cardíaques,... però tot això no va ser possible en no poder realitzar tota la prova amb la màscara de gasos.
Una vegada analitzades totes les dades obtingudes arribo a la conclusió que l'Ernest pot respondre correctament a esforços de llarga durada però sempre a intensitats força baixes. No està massa entrenat a mantenir intensitats moderades o altes durant un període més o menys llarg de temps, i per altra banda li és difícil recuperar-se si realitza aquests tipus d'esforços.
Així doncs ja tenim unes primeres dades que ens seran de gran utilitat per començar a pensar com plantejarem els entrenaments, i que d'aquí uns mesos ens permetran contrastar i avaluar els resultats i la millora de l'Ernest pel què fa a la resistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada