dimecres, 21 de novembre del 2012

Matagalls-Vic i planificació de la temporada



Fa quatre setmanes ens reuníem en Jordi, l’Eduard i un servidor per parlar de com havien anat aquests primers cinc mesos de preparació i per planificar la temporada.  La valoració és molt positiva. He perdut molt pes,  he millorat molt la salut, he canviat els hàbits alimentaris i he fet que l’esport ja sigui quelcom habitual a la meva vida. Per preparar el nostre objectiu principal que son els Matxos 2013, d’aquí ve el nom del projecte, no podíem començar onze mesos abans. Per tant, ho vam dividir en dos cicles. El primer de cinc mesos on he acumulat una bona base, un petit descans que han estat les últimes quatre setmanes on he fet un descans actiu, i el segon cicle que comença ara amb un entrenament específic per afrontar la propera temporada amb els Matxos com a punt final. Entremig hem d’acabar de perfilar les curses on participaré. És molt probable que fem la Eco Mitja Marató de Vic, alguna Sant Silvestre com la de St. Quirze i Campdevànol, la cursa de Na’Dalt de Bellmunt, la Marató de Campdevànol, la Marató de la Vall del Congost. De moment la única confirmada és la última a Aiguafreda.

Després de dues setmanes fluixes  d’entrenaments, una setmana al llit amb grip i una altra setmana post-grip amb un refredat de cavall arribàvem a la setmana passada amb la intenció de fer un test de cursa a la Matagalls-Vic. Les sensacions prèvies no eren bones ja que tants dies de mals entrenaments i bastanta deixadesa amb la dieta feien que em sentis una mica inflat d’estómac i amb poques forces. No tenia inscripció ja que es van esgotar en un parell de dies i tot i que el meu manager va intentar dialogar amb l’organització es veu que el Matxo no és prou conegut i no m’hi van voler. Evidentment és broma. Vaig enviar un mail a la organització però al no contestar-me vam decidir fer-la lliurement carregat amb el camelback, ampolles i menjar ja que no tindria avituallaments. La primera intenció era fer-la conjuntament amb l’Eduard però es va posar malalt i em va sortir l’oportunitat d’anar-hi amb dos més de Torelló que pujaven a Collformic amb cotxe propi tot i tenir la inscripció feta i plaça amb el bus.

A les 6:00 tocava el despertador i marxàvem cap a Collformic a les 6:40. A les 7:35 començàvem la marxa després de que els companys fessin la cua per segellar la targeta. El primer tram que puja cap al Matagalls amb unes rampes considerables la vaig fer caminant intentant mantenir un ritme alt. Les primeres sensacions eren bones ja que les cames les tenia fresques. Al cap de poc ja trobàvem una pista que es desviava de la pujada al Matagalls on les rampes eren menys dures. Aquí vaig acabar de confirmar que em trobava força bé. Podia trotar sense problemes a les pujades però se’m plantejava un dilema, deixava els companys i anava tota l’estona en solitari o els esperava. El dilema va durar poc ja que el favor que em van fer portant-me amb cotxe no es mereixia que els abandonés. Tot i que podia acabar-la sol i esperar-los a la línia d’arribada, només de pensar en el fred que passaria sense recanvi de roba em va fer tirar enrere.  Per tant, em vaig agafar la marxa com a un test però sense pensar en el global. Per exemple, en el primer corriol que deixa la pista esmentada anteriorment provava de mantenir un bon ritme baixant i de millorar la tècnica. Que és un dels punts dèbils que tinc. He canviat la manera de baixar per no doblegar-me tant els turmells. Al obrir els peus en forma de V i en mantenir millor concentració ha fet que baixi molt més segur i ràpid. Després de l’esmorzar on vaig esperar els companys començava el nou recorregut que era guapíssim! Els companys del Centre Excursionista de Vic ens van obsequiar amb un recorregut ple de corriols, desconeguts almenys per mi, excepcionals. Vaig provar-me en pujades per veure com estava de forma. Menys en algunes rampes dures que era una irresponsabilitat intentar córrer vaig poder trotar en tot el recorregut. Això sí, fent parades o disminuint el ritme per fer reagrupament amb els companys. Pel que fa a l’alimentació vaig aguantar tot el recorregut amb mig entrepà de botifarra obsequi d’un dels companys que li sobrava i un tros de plàtan i galeta que em va donar un participant que em devia veure amb cara de gana quant em mantenia apartat dels avituallaments.

Podríem dir doncs que l’aspecte positiu és que em vaig trobar molt més bé del que creia que estava. Vaig tornar a recuperar la motivació que últimament havia minvat. L’aspecte negatiu és que a partir del km 20 vaig tenir algunes molèsties als isquios i vaig acabar els últims kilòmetres amb les cames bastant carregades. Degut a que gran part del recorregut és de baixada. Però res que no se solucioni amb més entrenament. El temps total final van ser 4h 30’ en els 33 km de recorregut. Comptant que vaig estar parat 45’ i que no vaig mantenir durant tot el recorregut ritme de cursa, pel que he explicat anteriorment, podem estar molt contents.

Ara a entrenar fort i a fer les coses lo millor possible perquè això dels Matxos s’apropa. I els tests que em queden fins a final d’any no son els que s’adapten millor a les meves característiques. La Eco Mitja Marató de Vic on he de veure si sóc capaç de mantenir ritmes alts. Tinc els meus dubtes. Les Sant Silvestres que generalment son curses ràpides que tampoc s’adapten al meu físic o la cursa de Na’Dalt on les pulsacions es mantenen entre el 90-100% durant tota l’estona. I és que porto molt pocs entrenaments o quasi cap amb pulsacions tant altes. A veure com va.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Primer test important: Matagalls-Montserrat 2012 (12h 44’)



Un dia parlant amb en Jordi li vaig proposar de fer la Matagalls-Montserrat 2012. No va dubtar ni un moment. Em va dir que podia ser un bon test per veure en quin estat de forma estava. Abans però ja havia reservat plaça ja que les inscripcions s’obren molt d’hora, el 14 d’abril. No  tenia gens clar de presentar-m’hi però com que no es fa el pagament fins més endavant vaig apuntar-m’hi sense dubtar. Quant ja vaig fer el pagament definitiu dos mesos semblaven una eternitat. Però el dia va arribar més ràpid del que jo hagués volgut. Havia entrenat molt bé. Diria que només em podia haver saltat una sessió d’entrenament en aquests 4-5 mesos que portem de projecte. Havia perdut molt pes i em sentia més àgil. Però tenia molts dubtes. En algunes sessions de volum havia acabat amb les cames molt carregades. I el màxim que havia fet eren 50 km. Tot just havia acabat la base i no estava gens acostumat a córrer a les pujades. Per tant, la tàctica per la MM2012 era sortir conservador i no forçar massa. Si feia entre 14 i 15 hores ja estava content. Trotaria els plans i baixades i caminaria a les pujades. Superar les 18h 30’ de l’any passat era totalment assequible si no tenia cap mena d’entrebanc. El que tenia molt clar és que aniria sol. Només em feia respecte la nit ja que segurament em tocaria anar sol en molt moments. Pel que fa a l'alimentació, per afrontar en condicions la cursa vaig estar fent una dieta específica i vaig estar prenent una sèrie de suplements per tal de tenir més energia, però això ja us en parlarà l'Eduard.


                                   A la sortida amb en Vicen i en David! Cadascú amb
                                el seu objectiu van acabar-la amb un temps esplèndid




Al sorteig ens havia tocat sortir de Collformic a les 16:47. Començo caminant ja que al corriol d’abans de creuar la carretera és quasi impossible córrer si tens gent a davant. Al fer-se més ample començo a trotar. D’aquí fins al control del Bellit pel Pla de la Calma ho corro quasi tot. Només en algunes pujades pronunciades decideixo caminar ràpid per no forçar. La baixada cap a Aiguafreda es feia aquest any pel camí de Bellit. Una baixada que ja l’havia fet i se’m havien carregat molt les cames. És un dels canvis d’aquest any que fa que surti 1 km de més que si es seguis baixant pel GR-5.  Sincerament, prefereixo baixar pel corriol tot i ser més tècnic i complicat. Però Parcs Naturals manen! 


                                                      Trotant al Pla de la Calma





Baixo trotant fins a Aiguafreda avançant gent però sense forçar. Arribo a l’avituallament amb 1h 50’ al km 17,5. Menjo una mica per encarar la primera pujada amb cara i ulls. Majoritàriament per pista on pujo caminant a un ritme molt bo. Diria que vaig mantenir ritmes de 10-11’ el km. Un cop a dalt es baixa pocs km i es torna a pujar al Coll de Matafaluga (km 37). En aquest punt arribava una altra de les meves preocupacions. Fins el km 53 hi ha alguns trams de pujada però majoritàriament és baixada.  La por era la mateixa del camí de Bellit. Conservar les cames. També em preocupava la sorra. Hi ha trams de sorra que si se’t fica a dins les sabatilles com em va passar l’any passat pots tenir problemes seriosos amb les ampolles. Però aquest any a part de calçar les Brooks Cascadia 7 portava els mitjons Injinji. Una assegurança en llargues distàncies. No vaig haver-me de canviar cap cop de mitjons fins al final. Arribo a la meitat de cursa amb molt bon temps (5h 30’) i al control de Sant Llorenç Savall al km 45,7 amb unes 6h. Aquí em prenc un suplement amb aminoàcids. Als últims 4 km de la baixada el frontal se m’afluixa i em tapa la vista varis cops. Em molesta molt i em fa baixar el ritme. Al següent control perdo 30’ arreglant-lo. Arribo al km 53 amb les cames una mica tocades i decideixo anar més conservador. A partir d’aquí venen uns 7 km de pujada on em prenc un gel. És l’últim canvi d’aquest any. Abans es pujava per corriol i es feia una mica perillós per la nit amb l’aglomeració de gent i per algun barranc. La pista per on pujàvem aquest any tenia algunes pendents dures de veritat. I recorríem 1 km més que en anteriors edicions. La vaig pujar a un ritme acceptable però no com les pujades anteriors. En el tram següent d’uns 4 km que tendeix a baixar em recupero i fins i tot pujant al Coll de Queixal pels corriols corro en alguns trams de pujada. La baixada cap a Vacarisses a trossos bastant tècnica perdo temps al no poder avançar 3 corredors que van davant meu i intento accelerar el ritme quant els puc deixar enrere. Però al control de les Vendranes les cames em diuen prou. El genoll em fa unes punyides que veig les estrelles. Però puc seguir. No al ritme que he portat fins ara però em veig en cor d’acabar. De Vacarisses a Monistrol és el tram més pesat. Majoritàriament és asfalt. Uns 7 km que es fan interminables quant les cames semblen rocs. Vaig caminar quasi bé fins a Monistrol. Només en alguns trams de baixada em forçava a trotar.  O més ben dit a arrossegar-me. Arribo a Monistrol omplo aigua a la font, em prenc un gel de cafeïna i cap a dalt a Montserrat pel camí de l’Aigua. Al principi es fa molt dur ja que es guanya molt desnivell i si les forces no acompanyen es fa interminable. Cap a dalt un cop trepitges les primeres escales ja no queda gaire per arribar al cremallera. Pujo les escales del cremallera on ja m’estaven esperant els meus pares. Petó de rigor i ara sí corrent pujant les escales fins a la plaça i entrada a la línea d’arribada al km 84,8. Eren les 5:31 del matí. 12h 44’!! Objectiu aconseguit i superat amb escreix! Tenint en compte que encara no hem fet entrenaments de volum tant llargs és tot un èxit. Aquesta setmana ha tocat dieta i sessions de recuperació amb un entrenament especial del qual us parlaran l’Eduard i en Jordi. I amb moltes ganes de seguir els consells d’en Jordi i l’Eduard per seguir millorant.


                                  Cansat però molt content a l'arribada a Montserrat


dilluns, 20 d’agost del 2012

A l'estiu tota cuca viu


Qui va inventar aquest refrany tenia tota la raó. Crec va fer-lo massa curt. Jo el milloraria: ‘A l’estiu tota cuca viu i cada persona al seu niu’. I és que sortir a entrenar amb aquesta calor és inhumà. Ja pots decidir sortir tant d’hora com vulguis que si el que vols fer és una tirada llarga pillaràs segur. Què us he d’explicar que no sabeu, però és curiós que el rendiment baixi tant quant es córrer o pedala per zones assolellades i al trepitjar trams opacs sembla que un es desperti de cop i recuperi les forces. Clar que sempre es pot sortir de nit ja sigui abans d’anar a dormir o com deia el gran filòsof, Pep Guardiola, llevant-nos molt d’hora, molt d’hora, molt d’hora. Aquest estiu amb el meu germà Eduard ho hem intentat i és molt satisfactori. Costa despertar-se però almenys no pateixes la calor. Vam intentar seguir el recorregut de la International Trail Cap de Creus que surt de Roses. És un recorregut molt tècnic i la carenejada cap al Monestir de Sant Pere de Rodes és brutal. I més veient com surt el sol. Us deixo alguna foto per fer més amè el blog. La llàstima és que no poguéssim acabar el recorregut per un petit imprevist. Seguint amb el que deia de la calor, la veritat és que aquest estiu m’està costant molt. Ara bé, he acomplert el 100% dels entrenaments que en Jordi m’ha preparat. Segurament el ritme no ha estat tot lo bo que un voldria degut a la intensa calor però no per això vol dir que no ha estat un bon entrenament.

                                 Sortida del sol tot carenejant cap a Sant Pere de Rodes
 
                                            Part final arribant a Sant Pere de Rodes


La dieta és un tema apart. No puc estar del tot insatisfet ja que l’he seguida majoritàriament però a l’estiu ja se sap, dinars i sopars a la fresca, alguna birra, clara o gintònic i algun gelat i crep de xocolata.  Si no fos per això no seria un bon estiu. Però el més important és que he conservat el pes o fins i tot he perdut algun gram. Tampoc ho he fet tant malament dintre de tot.

Pel que fa a la part física, vam enfocar els entrenaments de finals de Juliol com una preparació pels Pedals d’Occitània. Aquest any tot i que estic entrenat per autèntics professionals i arribo molt més bé físicament, em faltaven hores de BTT. I amb això vam treballar per poder afrontar els Pedals d’Occitània els dies 2-3-4-5 d’Agost sense problemes. He de dir que em feia por que no donés la talla pel que us he dit de que porto poca càrrega amb BTT. Amb bici de carretera tinc més hores acumulades però el desnivell que he fet ha estat bastant poc. Per tant la intenció era acumular kilòmetres i una mica de desnivell. Les 3 setmanes anteriors a la Pedals em vaig oblidar de córrer i vaig fer 654 kilòmetres i 10159 metres de desnivell positiu. Gairebé tots acumulats les dues últimes setmanes i amb un decrement de duresa pel que fa al desnivell a mida que arribava el gran dia.

La Pedals d’Occitània és una ruta totalment aconsellable. No té l’encant de l’alta muntanya com la Pedals de Foc, tot i que a la segona etapa vam ascendir fins els 1800 metres al Llac de Paloumeres, però és brutal pels corriols que hi arriben a haver. A més per algú que li encanti el ciclisme dormir o simplement trepitjar llocs tant mítics i famosos pel Tour com Bagnères de Luchon, pujar el Portilhon o el Port de Bales és molt gratificant. Pel que havia pogut llegir i he acabat comprovant la zona per on transcórrer la ruta és molt propens a la pluja. I això la fa ser més mística i alhora més complicada pels corriols enfangats i les roques relliscoses. Però no per això es deixa de gaudir, si no tot el contrari, és molt més divertit. La primera etapa Vielha-Bagnères de Luchon ens van sortir uns 57 kilòmetres i 1690 metres de desnivell positiu. Cal dir que és segurament l’etapa més lletja de totes ja que majoritàriament transcórrer per pista i es trepitja bastant l’asfalt. Només té un parell de corriols molt bonics i divertits. També cal destacar que es puja uns 8 kilòmetres el Portilhon per asfalt i llavors s’acaba de coronar per una pista forestal molt trencada i dificultosa al principi. Seria el més remarcable de l’etapa.  Les meves sensacions en aquesta etapa van ser molt bones. Sense forçar la màquina vaig anar molt bé. Ni gels, ni barretes ni begudes isotòniques. Un plàtan i fruita dessecada van ser suficients per fer-la sense cap problema. La putada de transitar per zona francesa són els horaris del menjar. Entre les 12 i la 1. Té collons la cosa. I nosaltres que arribàvem a les 15:00 a Bagnères de Luchon. He de dir que estàvem ben avisats però és que al punt que et marquen per dinar, Bòssost, vam passar-hi a les 11:00 i ningú tenia gana. I després ja no hi ha res fins Bagnères de Luchon. O anàvem massa ràpid o el nostre nivell era per fer-ho en 3 etapes i no en 4. Cal dir que vam decidir fer-ho en 4 etapes per gaudir molt més del paisatge tranquil·lament sense cap pressa. Sort que vam trobar l’únic local segurament en tota ‘la France’ que s’apiaden dels pobres com nosaltres. Un menjar ràpid, hamburguesa amb patates, crep de xocolata i una birra, es van posar genial.


                                  Abandonant la Vall d'Aran i entrant en territori Francès


La segona etapa sobre el paper pintava bastant dura. Però la veritat és que vam gaudir tant, tant i tant que el patiment passava en un segon pla. Semblava ben bé que pedaléssim per la Plana de Vic. La boira pixanera ens va acompanyar quasi bé tot el recorregut.  Corriols i més corriols. De pujada, de baixada, planers, enfangats poc i molt, pedres i més pedres, i una estampa difícil d’oblidar. No vèiem mai el final dels corriols. Ben bé semblava que ens dirigíssim al no res per la boira. Cada moment era especial. Un orgasme! No tinc paraules per definir el que vam viure en aquella etapa. Si últimament només creia que gaudia de la bici de carretera ara ja sé que puc gaudir infinitament molt més amb la BTT. Només es tracta d’escollir on. Aquesta etapa tenia 62 kilòmetres i 1800 de desnivell positiu. Un dels grans atractius era pujar a la Llac de Paloumeres a 1800 metres d’altura i gaudir de les vistes d’alta muntanya. Però la veritat és que no vam veure res per la boira. Ni el llac vam trobar. El que més s’hi assemblava era una bassa plena de fems. Aquí si que haguéssim agraït millor temps ja que la carenejada per alta muntanya amb vistes ha de ser excepcional.  El començament de l’ascens a Paloumeres es fa per la carretera del Port de Bales, un altre lloc mític pels ciclistes. I el final a Saint Bertrand de Comminges és també per recordar. Una rampa asfaltada descomunal. Però amb el pit enganxat al manillar i un parell de collons s’hi pot pujar. Paraula. Pel que fa a les meves sensacions, al igual que la primera etapa la vaig fer sense problemes només menjant fruita natural. Evidentment les cames un pèl més cansades però sense patir més de lo normal.

                                        Vistes des de dalt de Paloumeres a 1800 metres




                                                           Corriols i més corriols!!

La tercera etapa va ser molt assequible. En gran part per culpa meva. La vaig ben cagar al reservar l’allotjament. L’etapa original et porta de Saint Bertrand de Comminges al Col de Mente. Una etapa dura de veritat. Com que no em va agradar la idea de dormir en un alberg vaig reservar allotjament en un complex de vacances sense fixar-me on estava ubicat. Vam pernoctar a Aspet concretament a Le Bois Perché, a 25 kilòmetres del Col de Mente que és on havíem de dormir. Vam haver de canviar el xip. De fer-nos a la idea a tenir una 3ª etapa molt dura i la última molt assequible, vam passar a haver de guardar forces per una última etapa realment trencadora. I més quant ja portes 3 dies pedalant. Le Bois Perché és un lloc molt estrany amb un menjar horrorós i un cuscús vomitiu que va fer que quasi tots tinguéssim problemes estomacals. A mi a diferència dels altres em va venir a la nit i durant el matí. I això em va complicar molt les coses en l’última etapa. El més remarcable d’aquesta etapa és uns corriols molt ràpids i bonics, i unes pistes forestals amb molt de fang que ens les vèiem putes per mantenir-nos a sobre la bicicleta. Ens van sortir 44 kilometres i 1150 metres de desnivell positiu. La vaig fer sense cap complicació que no sigui notar les cames cada dia un pèl més cansades.

Al dia següent ens vam aixecar una mica acollonits. Anunciaven molt mal temps. De fet a la tarda anterior i per la nit havia caigut el diluvi universal. Vam llevar-nos molt d’hora a l’estil Guardiola i veien que plovia molt poc vam esmorzar ràpid i vam començar a pedalar. Els 25 kilòmetres fins coronar el Col de Mente se’m van fer interminables. Crec que em vaig prendre un gel, una barreta, un líquid amb aminoàcids i també magnesi. I perquè no portava res més que si no també m’ho foto. Però tot i intentar fer trampes aquell no era el meu dia. Suposadament pels problemes estomacals que em provocaven una sensació de vòmits constant. He de dir però que l’ascensió a Col de Mente és bastant espectacular.  Però al inici pujant a Col du Lac hi ha rampes realment dures (15%) i mitges del 10-11% durant alguns kilòmetres. I això desgasta molt! No tots els 25 kilòmetres són de pujada. També es planeja i es baixa una mica. Però és dur de collons. De fet no havia vist tanta alegria en el grup durant la ruta com quant vam coronar. Això ho diu tot! Però encara no havíem arribat al punt més alt. Faltaven uns 3-4 kilòmetres per arribar a l’estació d’esquí de Le Mourtis. Una mica tocats però hi vam arribar sense problemes. A partir d’aquí descens fins a la Vall d’Aran alternant corriols i pista amb algun tram d’asfalt, sobretot per travessar la frontera entre França i Espanya. I al final sorpresa en forma d’ascensió per llavors fer un descens genial per corriols fins a Vielha. I és que tot i que estàvem una mica malhumorats pel cansament és d’agrair que et putegin d’aquesta manera sempre que sigui per regalar-nos aquell descens tant preciós. Al final 70 kilòmetres i 2100 metres de desnivell positiu. A l’arribada un dinar d’aquells que mai entraria en lloc dels millors àpats de la vida si no fos pel nostre esgotament físic. El plat combinat amb ous ferrats i patates fregides juntament amb una birra i un gelat se’ns va posar de perles. I és que tots vam coincidir que ens n’ haguéssim menjat 3 si no fos que ja havien tancat la cuina. Les sensacions d’aquesta etapa ja les he comentat. Ho vaig passar molt malament al principi però cap al final tot i estar molt acabat vaig recuperar-me bastant i vaig acabar molt dignament. A més cal destacar que la mitja de pulsacions de cada etapa van ser molt baixes (135, 131, 125, i 133 respectivament). La primera un pèl més alta degut als gintònics de la nit anterior i al fet d’haver dormit bastant poc. Us deixo alguna foto de Pedals encara que al meu Facebook ja les vaig penjar quasi totes.

                                                          Pujant el Col de Mente

                                                        Coronat el Col de Mente

                                       Camins enfangats a la baixada de Col de Mente

                                                                   Vall d'Aran



                                                           Descens cap a Vielha

Després de molta bici torna a tocar córrer. I és que s’apropa la Matagalls-Montserrat i cal posar-me les piles si vull acabar-la dignament. Però això ja us ho explicaré més endavant.

dijous, 19 de juliol del 2012

Dos microcicles de l'Ernest!!

Aquí us deixo un parell de microcicles perquè pugueu veure una mica quin és el treball que està fent l’Ernest. Primer de tot m’agradaria dir que aquesta planificació és la planificació de l’Ernest i que no és recomanable que ningú se la faci seva, més que tot perquè cadascú de nosaltres tenim el nostre nivell de condició física, els nostres objectius i els nostres horaris. La idea d’aquesta entrada i, com ja vam explicar, del Projecte Matxo en general, és que pugueu seguir de forma activa el nostre treball i aprendre, conèixer, o contrastar la nostra metodologia de treball.
Avui m’he decidit a penjar aquest parell de setmanes de programació per poder veure algunes de les sessions que està seguint l’Ernest. A més penso que són prou exemplificadores del que serien dos tipus de treball més o menys diferenciats. Pel que ja sabeu més d’entrenament podem dir que es tracta de dos microcicles que formen part del període preparatori general.
Tenim una primera setmana més suau en que l’objectiu és més el treball de base i de volum, acumulant hores d’entrenament però a unes intensitats de treball més aviat baixes. La segona setmana observareu que el volum d’hores de treball és inferior però que en una de les sessions li proposo uns petits canvis de ritme. La idea és començar a treballar a unes intensitats que fins el moment l’Ernest no està acostumat a treballar, i que segons em comenta ell mateix ni tant sols ho feia abans de començar amb el Projecte Matxo. De totes maneres, per ara, ho anem introduint a poc a poc i de forma gairebé anecdòtica. Més endavant tindreu la possibilitat de veure altres microcicles i observar l’evolució.
També veureu que hi apareixen una sèrie de sessions de BTT i potser us preguntareu que hi fan aquí si l’objectiu és la Cursa del Matxos. Doncs per una banda perquè durant el treball de base podem utilitzar, i és més que recomanable, diferents disciplines esportives que ens vinguin de gust fer. A més dóna la coincidència que l’Ernest té preparades unes vacances que consisteixen, en part, en fer una ruta per etapes en BTT. La idea doncs és que, de forma més o menys lliure, l’Ernest pugui dedicar el cap de setmana a la BTT. Això sí, ja sap que jo m’he encarregat que no comenci aquestes dues sessions del tot fresc i descansat. La intenció és iniciar les sessions una mica fatigat intentant simular el que es trobarà a les vacances a partir del tercer dia.
Bé doncs, us deixo aquests dos microcicles!!

MICROCICLE: 9-15 juliol
3 Ordinari

DILLUNS
DIMARTS
DIMECRES
DIJOUS
DIVENDRES
DISSABTE
DIUMENGE
Objectiu
Resistència aeròbica A1
Resistència aeròbica A2

Resistència aeròbica A1

Resistència aeròbica A2
Resistència aeròbica A2
Volum
1h35'
2h-2h30'

3h



Sessió matí

Córrer
1h30'
Carrera continua
Terreny suau
155-165ppm

CACO
2h-2h30'
Córrer al pla i algunes baixades.
Caminar ràpid a les pujades




Descans

Bici carretera
3h
120-130ppm
Terreny suau
Cadència 90-100




Descans


SORTIDA PERSONAL
BTT


SORTIDA PERSONAL
BICI CARRETERA
Volum







Sessió tarda


Sessió abdominals


Sessió estiraments
Rutina tren superior
+
Sessió de propiocepció



Sessió estiraments


Descans


Sessió estiraments


Descans








Volum







Fc. màx







Observacions







Sortida personal de dissabte pot ser llarga i amb desnivell. La de diumenge suau.
Rutina de força: 8 exercicis / 3x15 rep. / I: 40%. Forma de circuit.
Sessió d’estiraments i propiocepció: les rutines que et vaig passar.

MICROCICLE: 16-22 juliol
4 Xoc

DILLUNS
DIMARTS
DIMECRES
DIJOUS
DIVENDRES
DISSABTE
DIUMENGE
Objectiu

Resistència aeròbica
Capacitat anaeròbica
Recuperació
Resistència aeròbica A2

Resistència aeròbica A2
Resistència aeròbica A2
Volum

1h20'

2h-2h30'



Sessió matí

Córrer
1h15'
Canvis de ritme cada 10' aproximadament.
Fer uns 5' per sobre 170ppm
Terreny desnivell suau


Córrer
30'
Ritme molt suau
Terreny pla

CACO
2h-2h30'
Prioritzar el caminar
Córrer només molt suau




Descans


SORTIDA PERSONAL
BTT


SORTIDA PERSONAL
BTT

Volum







Sessió tarda


Sessió estiraments
Rutina tren superior
+
Sessió de propiocepció

Sessió estiraments

Sessió estiraments

Sessió estiraments

Descans








Volum







Fc. màx







Observacions







Sortida personal de dissabte i diumenge tant llargues com vulguis.
Rutina de força: 8 exercicis / 3x15 rep. / I: 50-60%. Forma de circuit.
Sessió d’estiraments i propiocepció: les rutines que et vaig passar.